Foto: Aad Hoogedoorn

26 januari 2023

Laatste weekend & plantensale in Binnenstad | Buitenwijk

Leestijd: 3 minuten

Delen:

“Hoe ik het Oude Westen zie? Een soort eiland met daaromheen de wereld.” Bewoner Bart Isings woont al 30 jaar in de oude stadswijk in het centrum van Rotterdam. Zijn verhaal en ander werk is nog twee weken te horen en zien in de tentoonstelling Binnenstad | Buitenwijk.

Op zaterdag 28 januari sluit de expositie met een plantensale. Wat staat er nog meer op het programma voordat de tentoonstelling eindigt? En wat is er tot nu toe opgehaald in deze tijdelijke werk- en ontmoetingsplek die de wijken Oude Westen en Groot-IJsselmonde vergelijkt?

Feestelijk afsluitingsweekend met plantensale

De tentoonstelling is dit weekend (donderdag t/m zaterdag) voor het laatst te bekijken. Op zaterdag 28 januari, de laatste dag, kun je een stukje van de expo mee naar huis nemen: de planten uit de expo worden verkocht tijdens een speciale plantensale van 13:00 tot 18:00 uur. Om 16:00 uur is er een proostmoment en reflecteren de makers terug op het maakproces. Welke inzichten zijn er opgedaan?

Daarnaast sluiten we het laatste weekend feestelijk af met een speciale editie van ‘Café de Verloren Plek’ in samenwerking met Leeszaal West. Deze editie vindt plaats op zondag 29 januari in Podium Islemunda in Groot-IJsselmonde en is gratis te bezoeken. Verwacht een middag vol anekdotes, verhalen en herinneringen aan het verdwenen activiteitencentrum ‘De Klimmende Bever’. Met als afsluiting de dansbare Afro-Surinaamse muziek van ‘De Nazaten’.

Naast deze feestelijke afsluitende activiteiten zijn er ook nog twee workshops te volgen in de tentoonstelling, op woensdag 25 januari en donderdag 26 januari. Klik op de links voor meer informatie.

Terugblik: buurtverhalen van jong tot oud

Leerlingen van KC het Oude Westen hebben in de workshopreeks ‘Een week uit mijn leven’ leren kijken naar hun omgeving door het maken van analoge foto’s en narratieve kaarten. Hun werk is op 14 december feestelijk toegevoegd aan de tentoonstelling. Eerder volgden jongeren in IJsselmonde een soortgelijke workshop, ook dit werk is te zien in de expositie.

Ook was Verhalenhuis Belvédère op 15 en 16 december in OMI aanwezig om verhalen van Oude Westen bewoners op te nemen. Ook deze zijn nog tot en met 28 januari 2023 te beluisteren in de tentoonstelling, samen met de verhalen van IJsselmondenaren. Zij deden hun verhaal afgelopen oktober.

Programma overzicht

Wo 25 januari | Workshop Verduurzaming & Vergroening, OMI, 16:00 – 19:00 uur
Do 26 januari | Workshop Verhalen uit de buurt, OMI, 15:30 – 17:30 uur=
Za 28 januari | Laatste dag expo & plantensale, 13:00 – 18:00 uur, afsluitend proostmoment om 16:00 uur
Zo 29 januari | Café de Verloren Plek, Podium Islemunda, 15:00 tot 17:00 uur