21 december 2022

Stad Vol Energie

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Stad Vol Energie, een tv-serie over de ruimtelijke gevolgen van de energietransitie in Rotterdam.

Rotterdam 2050 – hoe gaat dat eruitzien? Anders, dat is zeker. Andere energiebronnen, een ander klimaat, de stad wacht grote veranderingen. De energietransitie – we ontkomen er niet aan en de afgelopen periode is de urgentie pijnlijk duidelijk geworden. Hoe ziet het Rotterdam van de toekomst eruit? Wat verandert er om ons heen op straat, in de buurt, als we de energietransitie doorlopen? Hoe kunnen we samen zorgen dat onze stad mooier en fijner wordt na deze transitie?

TV-serie

Stad Vol Energie is een vijfdelige tv-serie, tot stand gekomen in een samenwerking tussen AIR, Vereniging Deltametropool (VDM), Studio Nul en Rijnmond. Iedere aflevering wordt gewijd aan een Rotterdamse wijk en zoomt in op de lokale uitdagingen op het gebied van energietransitie en klimaatadaptatie. Aan de hand van de thema’s mobiliteit, haven, gebouwde omgeving, schone energie en consumptie gaan 5 ontwerpbureaus samen met bewoners en gebruikers aan de slag voor een toekomstbestendig Rotterdam. Iedere aflevering ontstaat er zo een ruimtelijk toekomstbeeld van een deel van onze stad – voor en door Rotterdammers.

Stad Vol Energie wordt vanaf 3 januari 2023 om 17:30 iedere dinsdag uitgezonden op Rijnmond. Parallel hieraan organiseren AIR en VDM een aantal bijeenkomsten in de Rotterdamse wijken die aan de orde komen.

Deze gehele productie is tot stand gekomen met financiële steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, gemeente Rotterdam en inzet van alle betrokken partijen.

Gerelateerd nieuws