06 juni 2022

IJsselmonde ‘Design for a Resilient Rotterdam: Unboxing’

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Op 18 juni presenteert de Veldacademie samen met negen architectuurstudenten van de TU Delft hun project ‘Design for a Resilient Rotterdam: Unboxing’. Na een bouwproces van 6 weken vieren we de opening van het paviljoen, gebouwd op Herenwaard in IJsselmonde.

 

Met dit project onderzoeken de studenten hoe verschillende gemeenschappen en leeftijden elkaar ontmoeten in de publieke ruimte. Tegelijkertijd met de opening van de paviljoens opent aan het centrale plein een foto expositie van foto’s gemaakt door de leerlingen van het Olympiacollege. In samenwerking met fotograaf Florian Braakman gaan zij de komende weken IJsselmonde in en leggen zij hun leven op straat vast.

Paviljoen


Unboxing omvat een interactief paviljoen die je vindt op Herenwaard in IJsselmonde. Het doel is het tot stand brengen van spontane ontmoetingen tussen verschillende leefgroepen. Het paviljoen valt op door het gebruik van dynamische materialen en lichte kleuren en speelt in op de nieuwsgierigheid van voorbijgangers. De nieuwsgierigheid van de gebruiker wordt versterkt door de hangende touwen die het interieur van het paviljoen verbergen. Kom jij het paviljoen bezoeken en de ruimte ontdekken? We zien je graag op 18 juni!

Het ontmoetingspaviljoen. Foto: Fred Ernst

 

RA Maand goes IJsselmonde

Ook dit jaar strijkt de Rotterdam Architectuur Maand neer in IJsselmonde met een uitgebreid programma: RA Maand goes IJsselmonde! Studenten van de TU Delft en de Veldacademie bouwen er paviljoens, jongeren doen een fotografie workshop en we gaan met bewoners in gesprek over de leefomgeving. Groot-IJsselmonde huisvest een rijke mix van mensen, van bewoners van het eerste uur tot nieuwkomers. Veel bebouwing is echter toe aan renovatie, verduurzaming of vervanging: de wijk staat een grote verandering te wachten. Niet alleen het fysieke, ook het sociale weefsel zal veranderen door de instroom van nieuwe bewoners. Hoe staat de wijk er nu voor, in aanloop naar deze grootschalige ingrepen?

Praktische informatie

De paviljoens en expositie openen op 18 juni om 15:00 uur. De opening is gratis toegankelijk, inschrijven is niet nodig. Het paviljoen is dagelijks te bezoeken vanaf 18 juni. We zien je op de Herenwaard in IJsselmonde!

Meer lezen over IJsselmonde en haar inwoners? Klik hier.

Ga naar website