19 oktober 2021

Een frisse wind door FreshAIR

Leestijd: 3 minuten

Delen:

FreshAIR maakt een doorstart! Na enige tijd van stilstand is er weer beweging in het netwerk van FreshAIR te vinden en starten we door met een nieuw format. Hieronder leggen we het aan je uit.

 

FreshAIR is opgericht als platform voor jonge Rotterdamse professionals werkzaam op het gebied van architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ontwikkeling. FreshAIR moedigt jonge professionals die momenteel in het veld werken aan om een vers nieuw geluid te laten horen vanuit de ontwerpwereld. Met bijeenkomsten door het jaar heen openen we samen nieuwe perspectieven op relevante thema’s voor de ontwerpsector en de ruimtelijke ontwikkeling van Rotterdam.

Nieuw: FreshCOFFEE

Maandelijks organiseren we een FreshCOFFEE  bij een van de professionals uit het netwerk van FreshAIR op kantoor. Iedereen kan hieraan meedoen: van kleine bureaus tot grote bureaus en van ontwikkelaars tot de gemeente. Met deze FreshCOFFEE krijg je op een laagdrempelige manier een kijkje in de keuken bij de verschillende bedrijven en organisaties binnen het netwerk. De FreshCOFFEE is een maandelijks terugkerend moment op vrijdagochtend. Zolang er binnen bepaalde bedrijven nog corona restricties gelden, kun je alleen deelnemen aan de FreshCOFFEE door je vooraf aan te melden.

FreshPERSPECTIVES – samen werken aan de stad

Naast de FreshCOFFEE wordt FreshPERSPECTIVES in het leven geroepen als werkplaats voor de jonge architect, stedenbouwkundige, planoloog of ontwikkelaar om met elkaar in wisselende vormen aan opgaves te werken waar binnen het netwerk behoefte aan is. Dit kan in de vorm van een atelier, workshop, lezing of debatavond zijn. Van een behoefte om een analyse van een bepaalde wijk te maken tot hoe je duurzame bouwmaterialen implementeert. Of wellicht loop je tegen bepaalde (on)mogelijkheden aan van het bureau waar je werkt en wil je de manier van werken bespreken met de ambitie om bijvoorbeeld duurzamer te ontwerpen/bouwen. FreshPERSPECTIVES is de ruimte waar we met het netwerk professionals uit kunnen nodigen om een nieuwe blik te kunnen geven op een probleem. Oók is FreshPERSPECTIVES de plek waar een atelier gestart wordt om een gezamenlijke analyse rondom Döner Kebab zaken als essentieel onderdeel van sociale cohesie in een stad te onderzoeken.

Het eerste FreshATELIER wordt binnenkort gelanceerd waarin we de sociale cohesie in een stad onderzoeken door een een gezamenlijke analyse rondom Döner Kebab zaken te maken. De kick-off vindt plaats middels een tour tijdens het Stadmakerscongres.

Aanmelden FreshAIR netwerk

Wil je je aansluiten bij het FreshAIR netwerk en op de hoogte gehouden worden van de COFFEE, het ATELIER en de andere bijeenkomsten? Stuur dan een mailtje naar Eva van Breugel.