08 september 2021

Oproep: Leren in de Metropo(o)lder

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Met het begin van het nieuwe schooljaar starten we weer met diverse opgaven en workshops vanuit ons cultuureducatief programma ‘Leren in de Metropo(o)lder’. Afgelopen jaar hebben leerlingen van het Lyceum Kralingen onder andere aan de mobiliteitsopgave rondom Oostplein gewerkt. Ook gaven ze vorm aan sportelementen in de Wielewaal die voor meerdere doelgroepen ingezet kunnen worden.

‘Leren in de Metropo(o)lder’ is een initiatief van Podium Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol. In samenwerking met AIR heeft het programma zich uitgebreid naar Rotterdam. Onder leiding van AIR, willen we ontwerpdenken een vaste plek geven in het voortgezet onderwijs en het MBO. De leerlingen en studenten werken aan serieuze opgaven met echte opdrachtgevers. Ze worden uitgedaagd om via het ontwerp in aanraking te komen met actuele ruimtelijke opgaves als energietransitie, waterproblematiek, Just City Design en consumptie.

Oproep

Het nieuwe schooljaar is gestart. AIR zoekt naar opdrachtgevers en professionals die betrokken willen worden bij een module van Leren in de Metropo(o)lder. Binnen dit Cultuuronderwijs programma stellen we grootstedelijke opgaven centraal aan de hand van een ontwerpend onderzoek met een ontwerp als uitkomst. Ben je een potentiële opdrachtgever (denk hierbij aan de gemeente, bouwbedrijf of energieleverancier) óf ontwerper die betrokken wil zijn bij een van deze modules? Neem dan contact op met Eva van Breugel via e.vanbreugel@airrotterdam.eu