03 juni 2021

Terugkijken ON AIR: Zomerhofkwartier

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

In deze editie van ON AIR: het Zomerhofkwartier, afgekort ZoHo, een ingesloten gebied door het Hofplein en het RCD aan de ene kant en de Agniesebuurt aan de Noordkant.

Esther Heemskerk (gemeente Rotterdam) vertelt waarom het juist hier zo belangrijk is de verbinding te maken tussen de verschillende stadswijken. Robbert Jan van der Veen, partner en stedenbouwkundige bij ECHO Urban Design, gaat in op de verschillende principes die ten grondslag liggen aan het ontwerp van de wijk: hoe behoud en versterk je de specifieke kwaliteiten van een wijk die bekend staat om z’n diverse bewoners en gebruikers? Patrick Meijers (Orange Architects) bespreekt tenslotte de architectuur en de verschillende woontypologiën van het nieuwe ZoHo.

 

Over ON AIR

ON AIR is de online college- en lezingenreeks, in de vorm van video en audio uitzendingen. Met deze reeks biedt AIR stof tot nadenken voor het werken aan een vitaal architectuurklimaat en om op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven op de open stad en de goede groei’ van Rotterdam.