In aanloop naar de TOP ^ -top zijn er vier expertmeetings georganiseerd. Luister nu terug: de expertmeetings met Rotterdamse Dakendagen

Beeld: WAX, Mei architects and planners

05 mei 2021

Terugluisteren: Expertmeetings met Rotterdamse Dakendagen

Leestijd: 2 minuten

Delen:

In aanloop naar de TOP ^ -top zijn er vier expertmeetings georganiseerd. Uit deze bijeenkomsten kwamen de meest relevante gesprekspunten voor deze top naar voren. In een podcast reflecteren Bas van der Pol (AIR) en Léon van Geest (Rotterdamse Dakendagen) op twee expertmeetings die in maart en april hebben plaatsgevonden. Luister de podcast over de gelaagde stad hieronder terug. Klik hier om de verslagen te lezen. De podcast en verslagen zijn in het Engels.

 

 

Een inspirerende top over de gelaagde stad

Vrijdag 4 juni vindt TOP^ plaats. Waar naast keynotes over de laatste stand van daken, Rotterdamse architecten en beleidsmakers op het podium in discussie gaan met hun internationale collega’s over de gelaagde stad.

Het middagprogramma start met een korte openingstoespraak. Over een reeks dialogen die Rotterdam verbindt met internationale experts op het gebied van beleid, stedenbouwkundige strategie, ontwerp en eigendom, luchtrechten en architectuurinnovatie. Deze experts gaan in op vragen uit hun vakgebied terwijl ze naar Rotterdam en andere steden kijken. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten in stedelijke strategieën? Hoe kan Luchtpark Hofbogen in Rotterdam leren van het beroemde High Line Park in NYC? Kan het in de Verenigde Staten al veel toegepaste principe van luchtrechten ook voor Rotterdam van waarde zijn? Wat zijn enkele van de nieuwe, innovatieve principes en ontwerpoplossingen voor de gelaagde stad: van hoogbouw tot daken? Dit zijn vragen die tijdens de eerste TOP ^ -top aan de orde zullen komen.