Beeld: Delfshaven Bospolder, Le Medi, ERA Contour

22 maart 2021

Terugkijken: woningmarktcolleges

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Naar aanleiding van de crisis op de woningmarkt presenteert AIR in de maand april een serie woningmarktcolleges, waarbij we zes experts uitnodigen hun visie op de situatie te geven. Het debat over de woningmarkt in Rotterdam en de toegankelijkheid daarvan loopt steeds hoger op en wordt op het spits gedreven door de bouw van nieuwe woontorens en de sloop van sociale woningbouw. Middels deze colleges voorzien we het debat van een breder perspectief, om zo de emotie in het gesprek te onderbouwen met aanleidingen en feiten alvorens het ook te kunnen hebben over oplossingen.

Woning(crisis)weken

We trappen de reeks online programma’s over de wooncrisis af met een online gesprek over het initiatief Recht op de stad op donderdag 8 april. De daarop volgende twee weken gaan er op maandag, woensdag en donderdag, lunchlezingen in première uit onze reeks woningmarktcolleges. Met onder andere: Peter Boelhouwer (hoogleraar Woningmarkt aan de TU Delft), André Buys (demograaf RIGO), Christian Lennartz (financieel onderzoeker Planbureau voor de Leefomgeving), Els Desmet (stadsgeograaf), Berry Blijie (directeur ABF Research) en Reimar von Meding (architect en partner KAW architecten).

Bekijk de lezingen nu terug.