12 november 2020

Terugkijken ON AIR: Feyenoord City

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

In deze editie van ON AIR spreken David Gianotten (OMA), Cees van der Veeken (LOLA Landscape Architects) en Maurice Boumans (gemeente Rotterdam) over Feyenoord City en de rol van het nieuwe Feyenoord Stadion als belangrijke aanjager van deze gebiedsontwikkeling, die omliggende wijken, de Maas én de stad verbindt.

Vanaf de middenstip van het nieuwe stadion wordt vanuit architectonisch, landschappelijk en stedenbouwkundig perspectief verkend welke rol het nieuwe stadion speelt in de (her)ontwikkeling van Feyenoord City tot een aantrekkelijk, goed bereikbaar en verbonden stuk stad, waar wonen en werken, ontmoeten en recreëren, sport en bewegen straks hand in hand gaan.

 

Feyenoord City: stedelijke context

In aanvulling op de ON AIR lunchlezing over Feyenoord City brengt Maurice Boumans, stedenbouwkundige bij de gemeente Rotterdam, de bredere stedelijke ontwikkelopgave en gebiedsontwikkeling(en) in Zuid in verband met onder meer mobiliteitsknopen, de A-Z ontwikkeling van de Oostflank en de woningbouwopgave van de stad.

 

Over ON AIR

ON AIR is de online college- en lezingenreeks, in de vorm van video en audio uitzendingen. Met deze reeks biedt AIR stof tot nadenken voor het werken aan een vitaal architectuurklimaat en om op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven op de open stad en de goede groei’ van Rotterdam.