16 juli 2020

Terugkijken ON AIR: Het nieuwe wonen

Leestijd: 2 minuten

Delen:

In deze editie van ON AIR geeft Robert Winkel, oprichter van Mei architects and planners én dubbele winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs 2019, een college over het ontwerpen aan de gezonde stad, waar zowel de community als de gezondheid van samenleving én natuur centraal staan.

Dit doet hij aan de hand van projecten als het bekroonde Fenix I en het nieuwe SAWA. Dit woongebouw, gepland in het hart van het Lloydkwartier, wordt volledig gebouwd in CLT (cross laminated timber) en kent royale groene terrassen die samen met stadsecologen worden ontworpen. De thema’s die centraal staan in dit ontwerp, van nieuwe waardesystemen op het gebied van CO2-reductie, biodiversiteit en gezondheid, tot community building en inclusiviteit, zijn kenmerkend voor de praktijk die Mei de afgelopen 25 jaar heeft opgebouwd. In gesprek met experts als Piet VollaardAtto HarstaAnnuska Pronkhorst en Wenda Doff gaat Robert Winkel dieper in op deze thema’s en de rol van de architect in het werken aan een duurzame, gezonde stad.

 

 

Over ON AIR

ON AIR is de online college- en lezingenreeks, in de vorm van video en audio uitzendingen. Met deze reeks biedt AIR stof tot nadenken voor het werken aan een vitaal architectuurklimaat en om op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven op de open stad en de goede groei’ van Rotterdam.

Gerelateerd nieuws