09 juli 2020

Terugkijken ON AIR: Privacy Script

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Architect Harmen van de Wal vertelt over Privacy Script, een onderzoek naar de impact van architectuur op sociale interactie in woongebouwen. Niet alleen de fysieke omgeving, ook de sociale context bepaalt hoe mensen met elkaar omgaan. Samen met mede auteur Machiel van Dorst (TU Delft) reflecteert Van de Wal op de actuele betekenis van het onderzoek nu mensen als gevolg van Covid-19 maatregelen meer dan ooit op de eigen woonomgeving zijn aangewezen.

 

 

Over de reeks ‘Over wonen gesproken’

Rotterdam streeft ernaar om de komende jaren vijftigduizend nieuwe woningen te bouwen binnen de contouren van de bestaande stad. Daarnaast staat de stad voor de uitdaging om de bestaande woonomgeving een kwaliteits- en energiesprong te laten maken. AIR verkent deze opgave in publiek gesprek, onderzoekt daarin nieuwe perspectieven op toekomstbestendige woonmilieus, belicht architectonische kwaliteit(en) en innovatieve concepten en werkt aan historisch besef.

Gerelateerd nieuws