25 juni 2020

Terugkijken ON AIR: Visie Mecanoo op Museum Boijmans Van Beuningen

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Museum Boijmans Van Beuningen wordt vernieuwd, een complexe opgave en een belangrijke kans voor de stad. Na een besloten ‘dialoogfase’, waarin drie geselecteerde architectenteams werkten aan hun voorstel om de toekomst van het Boijmans vorm te geven, maakten het museum en de gemeente Rotterdam in februari 2020 bekend te kiezen voor Mecanoo.

Francine Houben licht in deze eerste editie van ON AIR de visie van Mecanoo toe op het openen van het museum naar de stad en het ruimtelijk en programmatisch verbinden van het Museumpark.

 

Over ON AIR

ON AIR is de online college- en lezingenreeks, in de vorm van video en audio uitzendingen. Met deze reeks biedt AIR stof tot nadenken voor het werken aan een vitaal architectuurklimaat en om op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven op de open stad en de goede groei’ van Rotterdam.

Gerelateerd nieuws