Foto: Fred Ernst

Foto: Fred Ernst

13 april 2020

Terugkijken: Guest Urban Critic – Alexander D’Hooghe

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Op uitnodiging van AIR en de Van der Leeuwkring verzorgde professor, architect en stedenbouwkundige Alexander D’Hooghe als Guest Urban Critic de slotlezing van het Stadmakerscongres 2019.

Vanuit zijn sleutelrol als Antwerpse overkappingsintendant deelde D’Hooghe, tevens medeoprichter van ORG Permanent Modernity, zijn visie op grootstedelijke vraagstukken omtrent mobiliteit, duurzaamheid en verdichting. Een verhaal over joint fact finding, ruimte als een genereus medium voor een inclusieve stadmakerspraktijk en het verbinden van het grootstedelijke met het lokale.

Meer informatie over Alexander D’Hooghe en andere Guest Urban Critics is overzichtelijk in kaart gebracht op de website van de Van der Leeuwkring. Sinds 2009 nodigt AIR namens de Van der Leeuwkring jaarlijks een internationale gast uit die de Rotterdamse praktijk van het stadsmaken en de ontwikkelingen van de stad vanuit ervaring en deskundigheid duidt, een spiegel voorhoudt en internationaal positioneert. Met de Guest Urban Critic draagt de Van der Leeuwkring bij aan een lerende stad die actuele opgaven en ontwikkelingen in verband weet te brengen met het verhaal van Rotterdam als open stad.