24 oktober 2018

Vakjury Rotterdam Architectuurprijs 2018 bekend

Leestijd: 3 minuten

Delen:

We ontvingen dit jaar ruim 50 inzendingen voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018. De vakjury gaat nu aan het werk om de shortlist met genomineerden samen te stellen.

Trots presenteren wij de vakjury van dit jaar met daarin Eva Pfannes, Bart Schoonderbeek, Jacob Voorthuis, Renske van der Stoep en juryvoorzitter Samir Bantal. Van 5 november t/m 5 december kan er via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl gestemd worden voor de publieksprijs. Zowel de juryprijs als publieksprijs worden bekend gemaakt op 19 december.

Samir Bantal, directeur van AMO, voorzitter vakjury 2018
“Het is een paar jaar na de financiële crisis en alles lijkt weer als vanouds. Winston Churchill zei ooit: ‘Never let a good crisis go to waste’. Ik ben benieuwd naar wat architecten hebben geleerd van de crisis. Rotterdam lijkt er heel goed uitgekomen en lijkt nu te veranderen in de stad die zij nooit wilde worden.”
Eva Pfannes, directeur van OOZE Architects
“Veel van onze ideeën, zeker de grootschalige, grenzen aan het utopische. Maar wij geloven dat de werkelijkheid de potentie van het utopische in zich draagt, als we met elk nieuw project de grenzen van het voorstellingsvermogen een beetje verder oprekken.”
Jacob Voorthuis, docent filosofie van de gebouwde omgeving TU Eindhoven
“Middelmatigheid is er in alle beroepen, maar middelmatigheid met de bestendigheid van een gebouw, daar kan het leven flink deprimerend van worden. Gebouwen dienen vreugde in zich te hebben, het bloeien van het leven mogelijk te maken. Vreemd genoeg is dat een zaak van kunnen en techniek.”
Renske van der Stoep, eigenaar architectenbureau ROFFAA
“Rotterdam is de stad waar ik nu 20 jaar woon en werk. Ik heb Rotterdam zien ontwikkelen van een stad met een negatief imago, waar ik zelf eigenlijk niet wilde wonen tot een hele positieve populaire stad. Vanuit die context, met een ongelofelijke rijkdom aan culturen en nationaliteiten, werk ik met veel plezier aan projecten in Nederland en daarbuiten.”
Bart Schoonderbeek, eigenaar en algemeen directeur van ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch
“Schipper Bosch ontwikkelt gebieden, projecten en producten om mensen samen te brengen. Met kwaliteit, duurzame oplossingen en verbindingen tussen gebied, gebouw en gebruiker. We creëren plekken waar we trots op zijn en ons leven lang trots op blijven.”

 

Kijk voor de uitgebreide beschrijvingen van de jury en de inzendingen op www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.