Foto: Ruben Hamelink

03 mei 2018

Juni: Rotterdam Architectuur Maand

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Dit jaar vindt voor de 3e keer de Rotterdam Architectuur Maand plaats, een initiatief van AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners. Er is wederom een vol programma dat de architectuur in Rotterdam viert en in de spotlight zet. Zelf programmeert AIR ook diverse programmaonderdelen waarbij het publieke debat centraal staat.

Bij Rust en Reuring, de binnenstad als woonmilieu in Arminius praten we over de verdichting van de Rotterdamse binnenstad en hoe we ervoor kunnen zorgen dat in deze binnenstad rust en reuring elkaar versterken in plaats van tegenwerken. Rotterdam Late Night in WORM wordt op 7 juni een architectuurspecial waar we kijken hoe de stad er over tien, twintig jaar uitziet. In het kader van IABR-2018+2020-THE MISSING LINK organiseert AIR op 12, 19 en 26 juni Naar energie-k wonen. Drie publieke lezingen en debatavonden over architectuur, energietransitie en onze alledaagse woonomgeving. Samen met NAiBooksellers verzorgt AIR Over wonen gesproken: ‘Van woning naar woning’, een boekpresentatie van DASH magazine. Interactief wordt Designing Community!. Dit programma bestaat uit talks, lezingen, films en workshops waarbij je in gesprek kunt met internationale experts. Daarnaast verzorgt AIR de opening op 1 juni in Kriterion met een lezing van Nanne de Ru over de toekomst van Rotterdam.

Bekijk het volledige programma van de Rotterdam Architectuur Maand hier.