02 september 2017

Oproep inzenden projecten voor de Rotterdam Architectuurprijs 2017

Leestijd: 2 minuten

Delen:

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam. Het is een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Voor de Rotterdam Architectuurprijs 2017 komen alle bouwwerken in aanmerking die tussen 1 juli 2016 en 1 juli 2017 in Rotterdam in gebruik zijn genomen. De Rotterdam Architectuurprijs nodigt opdrachtgevers, architecten, bouwers en andere betrokkenen van harte uit hun projecten in te dienen voor de prijs.

Indienen

Welke projecten kunnen meedingen naar de prijs? Alle bouwwerken die

  • zich binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam bevinden
  • tussen 1 juli 2016 en 1 juli 2017 in gebruik zijn genomen

Indienen kan de hele maand september via: www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.

Juryprijs en publieksprijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad, een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. De prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs. Voor elke editie wordt een nieuwe jury samengesteld. Deze bestaat uit vijf deskundigen die elkaar aanvullen in kennis en expertise en een mooie afspiegeling vormen van het veld. De jury beoordeelt de inzendingen, selecteert daaruit een shortlist en wijst tot slot de genomineerden en winnaar aan. In het juryrapport zet de jury haar observaties en bevindingen uiteen en motiveert zij de keuze voor nominaties en winnaar.

Ook het publiek kiest een winnaar. Iedereen die in Rotterdam woont of werkt of er graag komt, kan straks de hele maand november zijn stem uitbrengen via www.rotterdamarchitectuurprijs. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 december zal de Rotterdam Architectuurprijs 2017 worden uitgereikt.