Beeld: MVRDV

12 juli 2017

Architectenselectie Philadelphia en Havana

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Het Rotterdamse bureau MVRDV wint de internationale architectenselectie voor het ontwerp van de laatste woontorens op de zuidzijde van de Rotterdamse Wilhelminapier: de Philadelphia en Havana. Bij de selectie zijn de opdrachtgevers geadviseerd door een adviescommissie.

AIR-directeur Patrick van der Klooster heeft als onafhankelijk voorzitter sturing gegeven aan het beoordelingsproces. Sinds 2015 zijn ontwikkelingspartners BPD Ontwikkeling en Synchroon, in samenspraak met de gemeente Rotterdam, bezig met de ontwikkeling van de woontorens. Het voorstel van MVRDV viert het karakter van een woontoren op een uitbundige manier. Tegelijkertijd staat de toren stevig op de grond, met een plint die alles in zich heeft om levendig en stads te worden. Bijzonder is dat het stadsleven ook de hoogte in gaat: beide woontorens worden op 70 meter hoogte verbonden door een hotel.

Lees hier meer.