Foto: Jan de Groen, Week van de Toegankelijkheid.

Stadsgesprekken

Delen:

AIR neemt het gehele jaar door het initiatief om publieke debatten, lezingen en colleges te organiseren onder de noemer Stadsgesprekken. Daarmee willen we een breed publiek onderdeel maken om na te denken over de stad en de architectuur. AIR wil hiermee inspireren, inzicht geven, kennis uitwisselen en meningsvorming stimuleren.

Over de stad gesproken

Over de stad gesproken is een lezing- en debatserie over grote stedelijke kwesties, actuele opgaven en ontwikkelingen. Het publieke gesprek wordt op een scherpe maar vooral ook nieuwsgierige wijze gevoerd. Zo heeft AIR grote en kleinere ontwikkelingen in de stadswijken op Zuid in verband gebracht, volgen we de transformatie van de Centrale Bibliotheek en de transformatie van Museum Boijmans van Beuningen.

TALKS about Architecture

In de Engelstalige lezingenreeks TALKS about Architecture staat architectuur als artistieke discipline centraal. AIR organiseert TALKS in samenwerking met initiatiefnemer De Kort Van Schaik en biedt zo vier keer per jaar een podium aan mondiaal opkomend ontwerptalent. TALKS startte in 2013 en heeft inmiddels een grote, internationale achterban van studenten, ontwerpers en andere vakgenoten weten te verzamelen.

Bezoek de website van TALKS about architecture.