Tour
22 juni

Scènes in Stadspark West

Midzomerwandelingen en symposium

Op zaterdag 22 juni organiseert Stadspark West samen met AIR een expeditie en symposium in één. Tijdens deze bijzondere gelegenheid ga je mee op ontdekkingstocht naar de vorming van een veelzijdige plek als Stadspark West.

Je bent van harte uitgenodigd om op 22 juni bij het Exposium (excursie + symposium) te zijn van 12:00 tot 16:00 in Stadspark West. Die middag kan je tijdens speciale excursies de rijkdom van Stadspark West beleven. Stadspark West is het fictieve park dat er echt ligt.

Al wandelend luister je én ga je met elkaar in gesprek over de vraag hoe je een stem kunt geven aan alles wat hier nu al is. Ontwerpers, politici en beleidsmakers willen graag (meer) stadsnatuur maken en urgente problemen oplossen: hoe werk je samen met wat er nu al is, welke rol krijgen kenners van het veld?

Hoe geef je een stem aan de oude polder, de rafels, de schoonheid, de bermen en de bodem, het donker in de tuinen, het industriële erfgoed, de luwe stilte, het water en alles wat er leeft en plezier beleeft? Hoe luister je naar een landschap en haar bewoners?

De afgelopen maanden deden vijftig internationale studenten van vier academies en universiteiten vanuit eigen perspectief en achtergrond onderzoek in (en aan) dit landschap in Stadspark West. Dit Exposium brengt die verschillende perspectieven en producten in dit ongepolijste stadslandschap samen.

Wat is jouw perspectief op (de toekomst van) dit landschap?

Programma

12:00 inloop en aanmelden

12:15 introductie Stadspark West en ontwerpend onderzoek van vier academies

12:45 vertrek verschillende gemodereerde wandelingen in gemengd gezelschap

14:45 eindpunt wandelingen en kleine versnapering

15:00 gesprek, discussie en adviezen voor Stadspark West

16:00 afsluiting met hapje en drankje

Praktische info

Verzamel en vertrekpunt: veldje op de hoek van de Daltonlaan en Stadshoudersweg. Op loopafstand van Metro Blijdorp en halte Buslijn 33 halte Blijdorpplein
Tijd: 12:00 – 16:00 uur met afsluitende borrel
Taal: Nederlands en Engels

Organisatie

Anne Karin ten Bosch, Liesbeth Groot Nibbelink, Marius Grootveld, Willemijn Lofvers, Ariane Trümper en Saskia de Wit

Schrijf je in via onderstaande link.

Praktische info
Tijd

Van: 12:00 uur
Tot: 16:00 uur

Locatie

Veldje op de hoek van de Daltonlaan en Stadshoudersweg
Rotterdam

Organisator

AIR

Voertaal

Nederlands, Engels

Mede mogelijk gemaakt door

Delft University of Technology, HKU - University of the Arts Utrecht, Rotterdam Academy of Architecture and Urbanism, RWTH Aachen University, Stadspark West, VTV Blijdorp, VTV Streven naar Verbetering, VTV Tot Nut en Genoegen, VTV Eigen Hof

Delen:
Voeg toe aan je agenda