Stadslab Zeggenschap: Werksessie Gijsingflats
Dialoog

Foto: Katarina Jazbec

05 juni

Stadslab Zeggenschap: Werksessie Gijsingflats

Iedereen lijkt het erover eens dat we de zeggenschap van bewoners over hun woningen en wijk moeten versterken. Maar wat houdt dat in en hoe kan dat gerealiseerd worden?

Om daarover duidelijkheid te krijgen, organiseren Recht op de Stad en AIR – Architectuur Instituut Rotterdam vijf besloten werksessies over vijf casussen in Rotterdam. Ter afsluiting volgt een publieke discussie over de conclusies uit deze praktijkanalyses.

Het doel is om vanuit de praktijk een gezamenlijk beeld van het begrip ‘zeggenschap’ te vormen; en door te denken over noodzakelijke condities om de kwaliteit en het niveau van zeggenschap van bewoners gedurende stadsontwikkelingsprojecten te verbeteren.

Gijsingflats

Bospolder-Tussendijken kan volop op belangstelling rekenen. Er worden allerlei oude en nieuwe methodes uitgeprobeerd om de wijk te ontwikkelen en te verduurzamen, mede vanuit het (toekomst)perspectief van bewoners. Dat leidt tot bijzondere projecten, waarvan de Gijsingflats een helder en herkenbaar voorbeeld zijn. Hoe is hier ingezet op zeggenschap van bewoners? Hoe heeft dat niet alleen de ‘technische’ verduurzaming, maar ook de sociale duurzaamheid versterkt? Wat zegt dit voor de opgave elders in de stad?

Deze bijeenkomst vindt plaats in besloten kring met mensen die bij de casus betrokken zijn om tot een scherpe analyse te kunnen komen. Heb je vragen of interesse? Stuur een mailtje naar josien@airrotterdam.eu.

Praktische info
Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 22:00 uur

Organisator

AIR

Delen:
Voeg toe aan je agenda