Tour
11 juni

PRO: Tour door het Oude Westen

Voorafgaand aan de bijeenkomst van Platform Ruimtelijk Ontwerp (PRO) organiseert AIR een speciale wandeltour door het Oude Westen.

Van 14:00 tot 15:30 uur bezoek je inspirerende voorbeeldprojecten die gericht zijn op de bestaande voorraad. Deze projecten variëren van renovatie tot transformatie en van inbreiding tot uitbreiding, en zijn interessant vanwege hun proces, uitvoering en samenwerking. 

De tour begint bij de Leeszaal Rotterdam West (Rijnhoutplein 3) en eindigt bij het Henket-Paviljoen, Museumpark, voor de bijeenkomst van het Platform Ruimtelijk Ontwerp (PRO).  

Tijdens de PRO-sessie in de middag richten we ons op de potentie van de bestaande voorraad, voortbouwend op de thematiek van de eerste PRO van 2024 over klimaatrisico’s. We brengen in kaart welke opgaven er spelen en verkennen de rol van ontwerpers in complexe, gebiedsgerichte transformaties. 

Over het Platform Ruimtelijk Ontwerp 

Het Platform Ruimtelijk Ontwerp (PRO) van AIR stimuleert ontmoeting en kennisdeling binnen de Rotterdamse ontwerpsector, de gemeente Rotterdam en het stadsbestuur. De leden van het platform vertegenwoordigen een brede afspiegeling van de in Rotterdam gevestigde en werkzame bureaus. Het platform komt minstens drie keer per jaar bijeen en bevordert een open gedachtewisseling tussen de gemeente, de wethouder en de ontwerpgemeenschap over ruimtelijke opgaven voor Rotterdam. Jaarlijks scherpt het platform de architectuurnota aan in de vorm van een actieagenda. De PRO wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Rotterdam. 

Voor meer informatie over de tour, houd deze website in de gaten. 

Schrijf je (gratis) in voor de tour via onderstaande link!

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur
Tot: 15:30 uur

Locatie

Leeszaal West
Rijnhoutplein 3
3014TZ
Rotterdam

Organisator

AIR

Prijs

Gratis

Voertaal

Nederlands

Delen:
Voeg toe aan je agenda