Tentoonstelling
08 juni — 30 juni.2023

Pop-up Exhibition: Re(dis)covering Ukraine

De pop-up tentoonstelling “Re(dis)covering Ukraine” toont 5 projecten van Oekraïense professionals die momenteel in Nederland gevestigd zijn.

De pop-up tentoonstelling is van 8 t/m 30 juni te zien in Flokk (Blaak 28). Ontdek tijdelijke huisvestingsoplossingen voor ontheemden tot de transformatie van bibliotheken en voormalige culturele gebouwen uit de Sovjettijd. We nodigen je uit om de projecten in juni te komen bekijken en de ontwerpers te ontmoeten! 

5 ontwerpers die Oekraïne opnieuw ontdekken

Een reis door 5 perspectieven voor een opnieuw (ont)bedekt Oekraïne. Met het project ‘VSIMDIM’ biedt Alexandra Nikitenko een mobiele huisvestingsoplossing voor tijdelijk ontheemden. Oleksandra Naryzhna verkent de Nederlandse ervaring in stedelijke ontwikkeling voor Oekraïense professionals in ‘Lessons for Ukrainian Cities’. In ‘The Future of Ukrainian Modernist Heritage’ richt Anastasiia Palii zich op het renoveren van Sovjet-cultuurhuizen om culturele centra voor jongeren te creëren. Tot slot wil ‘Transforming Libraries’, van Tatiana Rumilets, lokale stedelijke gemeenschappen versterken door bibliotheken om te vormen tot sociaal-culturele hubs. Samen tonen deze projecten creatieve oplossingen voor het aanpakken van dringende problemen in Oekraïne en benadrukken ze het belang van interculturele samenwerking.

Partners 

De tentoonstelling wordt mede georganiseerd door Flokk en Architectuurinstituut Rotterdam (AIR) en wordt ondersteund door de Rotterdam Architecture Month, Dutch Foundation for Literature en Ukraine – The Netherlands Urban Network (UNUN). Andere partners zijn Urban Reform, HISM, VSIMDIM, Studio Kitsunya, Vataga en Ukrainian House.

Lees meer over de pop-up tentoonstelling en workshops die tijdens de tentoonstelling plaatsvinden op de Engelstalige pagina.

Praktische info
Tijd

Do t/m za van 13.30-17.30 u

Locatie

Flokk
Blaak 28
3011 TA
Rotterdam

Organisator

AIR

Prijs

Gratis

Voertaal

Engels

Mede mogelijk gemaakt door

Flokk, AIR, Rotterdam Architecture Month, Dutch Foundation for Literature and Ukraine - The Netherlands Urban Network (UNUN), Urban Reform, HISM, VSIMDIM, Studio Kitsunya, Vataga, & Ukrainian House.

Delen:
Voeg toe aan je agenda