Dialoog
24 september

Het grote schimmeldebat

Steeds vaker kampen Rotterdammers met schimmel in hun woning. Waar komt schimmel vandaan, hoe ontstaat het en wat kunnen we ertegen doen?

Door extreem natte en droge periodes worden woningen gevoeliger voor schimmel. Het weer veroorzaakt hogere waterstanden en een schommelend grondwaterpeil. Door hogere energiekosten de afgelopen jaren is er minder gestookt en tegelijkertijd minder gelucht, hierdoor kreeg vocht meer ruimte. Van klimaatverandering tot de energiecrisis, alles lijkt impact te hebben op schimmel. En die schimmels hebben weer invloed op onze gezondheid.

Hoe lossen we het schimmelprobleem op? Wie is probleemeigenaar en wie kan de oplossing brengen? Daarover praten we in Debatpodium Arminius met onder anderen longarts Leon van den Toorn, woningcorporatie Woonstad en gemeenteraadsleden Diederik van Dommelen (VVD), Vanessa Bruin (Leefbaar Rotterdam) en Emin Başoğlu (SP). Dit programma wordt gemodereerd door Dore van Duivenbode.

Dit is een programma van AIR en Debatpodium Arminius.

Leon van den Toorn is longarts bij het Erasmus MC en en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT).

Kevin van Eikeren woont in Charlois en werkt als woordvoerder bij woningcorporatie Woonstad Rotterdam. Was actief in de lokale politiek en zit in het bestuur van de bewonersvereniging in zijn wijk. Hij combineert zijn passie voor volkshuisvesting en Rotterdam met zijn leven en ervaring in de wijk en is nooit te beroerd om zijn ongezouten mening te geven.

Stadmaker Paula Zwitser is betrokken bij de Rotterdamse gemeenteprogramma’s Rotterdams Weerwoord en ICAR. Deze afdelingen zijn bezig met klimaatadaptatie, -mitigatie en klimaatrechtvaardigheid.

Diederik van Dommelen is gemeenteraadslid voor de VVD.

Vanessa Bruin is gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam. Samen met VOLT heeft ze recent een schimmelloket opgericht.

Emin Başoğlu is gemeenteraadslid voor de SP. Samen met huurders van o.a. Vestia voert hij al jaren actie tegen schimmel in woningen.

Praktische info
Tijd

Van: 20:00 uur
Tot: 21:30 uur

Locatie

Arminius
Museumpark 3
3015 CB
Rotterdam

Organisator

AIR

Prijs

12,50

Delen:
Voeg toe aan je agenda