Tentoonstelling
15 juni

Grand Opening! ‘Hoe willen wij bouwen M4H 2030’

Op 15 juni opent de tentoonstelling ‘Hoe willen wij bouwen M4H 2030’. Het KeileCollectief nodigt je van harte uit om het glas te heffen tijdens de grand opening. Werp samen met de makers een eerste blik op belangwekkende thema’s van de toekomst: architectuur, landschap, materialen, stedenbouw en natuurlijk het M4H-gebied zelf!

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Hoe willen wij bouwen M4H 2030’ is een fascinerende ontdekkingstocht door verleden, heden en toekomst. Het mixed-use havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) in Rotterdam staat aan de vooravond van een transitie naar een levendige woon-werkwijk, waar circulariteit centraal staat. Hoe realiseren we in dit proces een toekomstbestendige leefomgeving die klaar is voor de uitdagingen van morgen?

In de context van M4H neemt het KeileCollectief je mee in deze zoektocht. Samen met diverse partners kijken ze terug naar hoe de bouwpraktijk er 100 jaar geleden uitzag en analyseren ze welke materialen en installaties er tegenwoordig gebruikt worden. De expositie toont inspirerende voorbeelden van nieuwe materialen en bouwmethoden en stelt de vraag hoe de gebouwde omgeving van M4H er in 2030 uit kan zien. Kan dit al Paris Proof? En wat als we nog verder vooruit kijken? Hoe leven wij in 2100? Wat is jouw toekomstbeeld?

Gedurende deze inspirerende tentoonstelling in het Keilepand word je uitgedaagd om deel te nemen aan een programma vol met workshops, levendige debatten en serious games en samen in gesprek te gaan over deze vragen.

Programma opening op 15 juni

15.00 uur Inloop

15.30 uur Feestelijke opening en meet & greet met de makers

16.30 uur Bezichtiging tentoonstelling en borrel

Combineer uw bezoek na afloop van de opening met een bezoek aan het restaurant Cult=Us op de begane grond van het Keilepand. Reserveer uw tafel via www.cultisus.nl.

 

Wij bieden deelname aan deze feestelijke opening graag gratis aan, maar geef je wel graag even op via Eventbrite via onderstaande link:

 

Praktische info
Tijd

De tentoonstelling is buiten de opening op 15 juni tot en met 15 september (met uitzondering van de zomervakantie) geopend op woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Locatie

Keilepand M4H
Keilestraat 9F
3029 BP
Rotterdam

Organisator

KeileCollectief

Prijs

Gratis

Voertaal

Nederlands

Mede mogelijk gemaakt door

De tentoonstelling is georganiseerd door KeileCollectief, GROUP A | CarbonLab, HCVA, CityFörster, De Urbanisten en StudioAdams en mede mogelijk gemaakt door AIR, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Rotterdam en diverse partners.

Delen:
Voeg toe aan je agenda