Divers
06 juni — 07 juni.2023

Eindpresentaties LIDM Lyceum Kralingen

Twee eerstejaars havo klassen van het Lyceum Kralingen hebben afgelopen periode een opdracht vanuit ons cultuureducatie programma ‘Leren in de Metropo(o)lder’ gevolgd. Op 6 en 7 juni presenteren de leerlingen hun eindontwerp aan AIR, de opdrachtgever, betrokken ontwerpers, de docenten en elkaar.

Opdracht

Woonstad Rotterdam heeft de leerlingen gevraagd mee te denken over de invulling van het nieuwe Berkelblok, een appartementenblok van Woonstad. De uitdaging voor Woonstad is, naast betaalbare prettige woningen ontwerpen, om sociale interactie te bevorderen. Dit betekent dat de leerlingen een nieuw ontwerp voor het Berkelblok gaan maken aan de hand van social design. Per groepje ontwerpen zij een interventie voor Woonstad die de sociale interactie tussen bewoners bevordert.

Afgelopen weken hebben de leerlingen zich verdiept in verschillende vormen van wonen en interactie binnen gemeenschappelijke ruimtes. Door een locatie bezoek aan het Berkelblok hebben ze een beter inzicht in wat wel en niet mogelijk is met betrekking tot social design. Hun ideeën hebben ze samen met een social designer omgezet tot een eerste ontwerp. Op 6 en 7 juni presenteren de leerlingen hun eindontwerp aan AIR, de opdrachtgever, betrokken ontwerpers, de docenten en elkaar.

Oproep

We zijn altijd opzoek naar nieuwe verbindingen met onderwijsinstellingen, jongerenverenigingen en –platforms en potentiële opdrachtgevers/ professionals die voor de klas willen staan. Geïnteresseerd? Neem gerust contact op met Lotte Wierikx om de mogelijkheden te verkennen. 

Praktische info
Delen:
Voeg toe aan je agenda