Workshop, Dialoog, Tour
09 juni.2023

Eb en vloed: Ontwerpen aan de getijdenstad

Talks, walk & workshop

Wat gebeurt er met de stad als de zeespiegel stijgt? Hoe zien de oevers van de toekomst eruit? En hoe past de ecologie van de getijdennatuur in een havenstad zoals Rotterdam? Ontdek het tijdens een gevarieerd middagprogramma met wandeling, lezingen en workshop in de Maassilo én op het Brienenoord eiland!

Raak geïnspireerd door korte presentaties waarin ontwerpers en kunstenaars hun visie op het water in de stad delen. Het programma start in de Maassilo, de inhoudelijke presentaties duren tot 14:00 uur. Vervolgens vaar je van de Maashaven naar het het Eiland van Brienenoord met de watertaxi die klaarstaat, waar je tijdens een wandeling de unieke kenmerken van het getijdenlandschap verkent. Daarna ga je samen aan de slag in een workshop. Na afloop is er een borrel bij Buitenplaats Brienenoord om kennis en ervaring uit te wisselen. Rond 17:45 vaar je weer terug met de watertaxi naar de Maashaven.

Workshop

Na een korte rondwandeling over het eiland, worden de bevindingen gedeeld en gebruikt om in groepjes te werken aan een voorbeeldproject: Op welke andere plekken en op welke manier kan worden gewerkt aan de oevers van de Nieuwe Maas? De workshop en wandeling die hieraan voorafgaat vinden plaats op Brienenoord eiland.

OMI, AIR en Wolbert van Dijk presenteren ‘Eb en Vloed’ als onderdeel van het centrale thema van de Rotterdam Architectuur Maand: Natte Stad.

Praktische info
  • Meld je bij de welkomstbalie van de Rotterdam Architectuur Maand op het pleintje voor de Maassilo. Laat hier je ticket scannen. Je ontvangt een bandje waarmee je toegang krijgt tot het programma dat plaatsvindt in de Maassilo. Kom je 30 minuten vóór aanvang van het programma, dan kun je ook nog de route door het drijvende festivalhart lopen.
  • LET OP! Ga niet direct naar de drijvende bakken, zonder (programma)bandje krijg je geen toegang.
Praktische info
Tijd

Van: 13:00 uur
Tot: 17:30 uur

Locatie

Maassilo – The Forrest
Maashaven Zuidzijde 1-2
3081 AE
Rotterdam

Organisator

OMI

Prijs

€7,50

Voertaal

Nederlands

Mede mogelijk gemaakt door

AIR

Delen:
Voeg toe aan je agenda