Dialoog
13 juni

CoLA Kennisdag 2024 – MooiNL X CoLA

De Coördinatie Landelijke Architectuurinitiatieven (CoLA) en het College van Rijksadviseurs organiseren deze kennismiddag als aftrap van een publieke dialoog en om de eerste resultaten te delen over het programma MooiNL.

Nederland staat voor een aantal grote ruimtelijke opgaven zoals de woningennood, energietransitie en klimaatverandering. Om deze grote vragen aan te kunnen én de ruimtelijke kwaliteit van ons land te bewaren lijken grote ingrepen onvermijdelijk en ontwerpkracht en lokaal draagvlak onontbeerlijk.

Om hierover de publieke dialoog te starten heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het programma Mooi NL gestart, in dit programma staan handreikingen over de ruimtelijke kwaliteit centraal. In het kader van MooiNL organiseren veertien lokale architectuurcentra door het hele land bijeenkomsten, exposities en excursies om lokale kennis en verwachting te onderzoeken en te bundelen.

Met onder anderen Rijksbouwmeester Francesco Veenstra, Youssef Louakili, directeur Media & Creatieve Industrie, OCW, Gido ten Dolle, hoofd afdeling Ruimtelijke Kwaliteit, BZK, Marian Stuiver, Hoofd van programma Groene Steden WUR.

Programma
 • 13.30-14.00 Inloop publiek
 • 14.00-15.00 Opening eerste ronde
  met presentatie van lokale projecten uit MooiNL x CoLA.
  Panelgesprek: hoe benutten we lokale kennis (en wensen) over ruimtelijke kwaliteit
 • 15.00-15.30 Pauze
 • 15.30-16.30 Opening tweede ronde
  Met de Officiële opening Dag van de Architectuur door Rijksbouwmeester Francesco Veenstra en een panel- en zaalgesprek geven we lokale ontwerpkracht een stem in de grote ruimtelijke vragen van morgen.
 • 16.30 Borrel
Praktische info

 

 

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur
Tot: 16:30 uur

Locatie

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
Rotterdam


Organisator

AIR

Prijs

Gratis

Mede mogelijk gemaakt door

Coördinatie Lokale Architectuurinitiatieven (CoLA)
College van Rijksadviseurs (CRa)
MooiNL

Delen:
Voeg toe aan je agenda