Ook in Rotterdam: Carbon Stories
Dialoog

21 september

Ook in Rotterdam: Carbon Stories

In het debat ‘Architects, let’s calculate and act on CO2 reduction!’ delen MVRDV, Urban Climate Architects, GROUP A en la-di-da hun reis naar CO2-reductie van hun projecten en bespreken wat dit betekent voor hun rol als architect.

Nu we wereldwijd de warmste maanden juni en juli hebben meegemaakt sinds de weerberichten worden vastgelegd, is de urgentie om klimaatverandering tegen te gaan letterlijk tastbaar. Het is van essentieel belang voor de bouwsector om inzicht te krijgen in de huidige CO2-uitstoot en het potentieel voor vermindering of zelfs opslag in klimaatpositieve projecten. Welke methoden gebruiken architecten om CO2 te berekenen? Hoe wordt hun rol ten opzichte van andere belanghebbenden (opnieuw) gedefinieerd?

Na drie jaar grondig onderzoek naar de relatie tussen CO2 en architectuur, presenteert architectenbureau MVRDV zijn richtlijnen voor CO2-berekening en wat carbon based design kan betekenen voor architecten. Ook delen GROUP AUrban Climate Architects en la-di-da hun perspectief op de rol van CO2-reductie in het ontwerpproces. Iedere spreker neemt je mee in de reis naar CO2-reductie en deelt hoe ze de rol van de architect in de bouwsector zien. Het debat ‘Architects, let’s calculate and act on CO2 reduction!’ wordt gemodereerd door Geert Maarse.

Investeerders, aannemers, leveranciers, beleidsmakers, ontwerpers, docenten, studenten en ontwerpers zijn allemaal uitgenodigd om de do’s, don’ts, geleerde lessen, beschikbaarheid en kwaliteit van gegevens, berekeningsmethoden, rollen en CO2-gebaseerde ontwerprichtlijnen te delen en te bespreken.

Taal: Engels

Praktische info
Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 21:30 uur

Locatie

Keilepand M4H
Keilestraat 9F
3029 BP
Rotterdam

Organisator

GROUP A

Prijs

Gratis

Voertaal

Engels

Mede mogelijk gemaakt door

GROUP A-CARBONLAB, de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) en het KeileCollectief

Delen:
Voeg toe aan je agenda