Lezing
19 juni

Platform Woonopgave: Actieagenda

Stadsgesprek Actieagenda voor wonen

Op woensdag 19 juni organiseert AIR – Architectuur Instituut Rotterdam in samenwerking met Platform Woonopgave een publieke bijeenkomst over de Actieagenda van Platform Woonopgave.

De Actieagenda is een lijst van 10 punten om de wooncrisis op een betaalbare, duurzame, eerlijke en toekomstbestendige manier te lijf te gaan. In tijden van crisis is het verleidelijk om simpelweg te roepen ‘bouwen, bouwen, bouwen’. Het resultaat van de afgelopen jaren toont duidelijk; dit is de oplossing niet. Er komen te weinig nieuwe woningen bij en zelfs ‘betaalbare’ woningen zijn voor veel mensen onbetaalbaar. Dit moet anders en Platform Woonopgave denkt dat het ook anders kán!

Tijdens deze publieke bijeenkomst staan we onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil bij de 10 actiepunten en gaan we met het publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

Over Platform Woonopgave

Platform Woonopgave is een groeiend netwerk van stadmakers, architecten, ontwikkelaars, stedenbouwkundigen, overheden, bouwers, beleidsmakers en anderen, die denken dat een inclusieve, betaalbare, sociale en duurzame volkshuisvesting wél mogelijk is. Het platform is vorig jaar gelanceerd met een uitgebreide analyse naar de wooncrisis die voor iedereen via de website te downloaden is.

Praktische informatie
  • Via onderstaande link kun je een ticket reserveren.
  • Je ticket kun je laten scannen bij de ingang van het Henket-paviljoen.
  • Het Henket-paviljoen bevindt zich in de zuidelijke vleugel van Museum Boijmans Van Beuningen, grenzend aan de Museumtuin. De entree vind je aan de zijkant van het Museum, gelegen aan het Melkkoppad. De entree is te herkennen aan een grote Rotterdam Architectuur Maand luifel.

 

Praktische info
Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 21:30 uur

Locatie

Henket-paviljoen
Ingang via het Melkkoppad
3015CX
Rotterdam

Prijs

gratis

Mede mogelijk gemaakt door

AIR - Architectuur Instituut Rotterdam

Delen:
Voeg toe aan je agenda