Lezing
24 april

Bibliotheekcollege Rotterdam Architectuurprijs

Als onderdeel van de Rotterdam Architectuurprijs 2024 organiseert AIR in samenwerking met de Centrale Bibliotheek een bibliotheekcollege. Toegang is gratis.

Hoofdredacteur van de Rotterdam Architectuurprijs Catja Edens,  juryvoorzitter Maike van Stiphout en expert landschapsarchitectuur Sander Klaassen van afdeling Stadsontwikkeling gemeente Rotterdam, nemen je mee in de geschiedenis van de Rotterdam Architectuurprijs en de recente ontwikkelingen van de stad. De inzendingen, juryselectie van 2024 én het toekomstbeeld van Rotterdam komen ook aan bod tijdens dit college. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kun je in de bibliotheek zelf nog je stem uitbrengen voor de publieksprijs. Welk bouwwerk verdient dit jaar de Rotterdam Architectuurprijs?

Vakjury

Elk jaar wordt er een nieuwe jury samengesteld waarin kennis en ervaring op het gebied van architectuur worden gebundeld. Deze jury buigt zich over alle inzendingen en maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie het beste laten zien. De vakjury van de RAP 2024 bestaat uit: juryvoorzitter Maike van Stiphout en juryleden Karo van Dongen, Pinar Balat, Carien van Hoogevest en Raoul Vleugels.

Rotterdam Architectuurprijs

Al meer dan 13 jaar brengt de Rotterdam Architectuurprijs de beste nieuwe projecten in de stad voor het voetlicht. Jaarlijks worden de beste projecten bekroond met de juryprijs en de publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs vindt plaats op 14 juni tijdens de Rotterdam Architectuur Maand.

Reserveer je gratis toegangskaart via Eventbrite.

Praktische info
Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 20:30 uur

Locatie

Centrale Bibliotheek
Hoogstraat 110
Rotterdam

Organisator

AIR

Mede mogelijk gemaakt door

Bibliotheek Rotterdam

Delen:
Voeg toe aan je agenda