Bibliotheekcollege Rotterdam Architectuurprijs 2023
Lezing

Links: Ninke Happel, rechts: Catja Edens

18 april

Bibliotheekcollege Rotterdam Architectuurprijs 2023

Als onderdeel van de Rotterdam Architectuurprijs 2023 organiseert AIR in samenwerking met de Centrale Bibliotheek een Bibliotheekcollege in het teken van de RAP.

 

Bibliotheekcollege

Op dinsdag 18 april geven hoofdredacteur Catja Edens en juryvoorzitter Ninke Happel een lezing en nemen ze je mee in het verhaal van de Rotterdam Architectuurprijs. Waarom is deze prijs relevant voor Rotterdam en waar draagt de prijs aan bij? Uiteraard komen ook de inzendingen en de juryselectie van de Rotterdam Architectuurprijs 2023 aan bod. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Vakjury

Elk jaar stellen we een nieuwe jury samen waarin kennis en ervaring op het gebied van architectuur worden gebundeld. Deze jury buigt zich over alle inzendingen en maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie het beste laten zien, de juryselectie. De vakjury van de RAP 2023 bestaat uit: juryvoorzitter Ninke Happel  en juryleden Mohamed Baba, Shelley Long, Lyongo Juliana en Veerle Alkemade.

Rotterdam Architectuurprijs

Ieder jaar brengt de Rotterdam Architectuurprijs de beste nieuwe projecten in de stad voor het voetlicht. Jaarlijks worden de beste projecten bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in juni.

 

Praktische info
Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 20:30 uur

Locatie

Centrale Bibliotheek
Hoogstraat 110
Rotterdam

Rolstoeltoegankelijk

Delen:
Voeg toe aan je agenda