Tour
22 juni

Architect aan Zet (AaZ) in Park16hoven

Ga op rondleiding door de Rotterdamse nieuwbouwwijk Park16hoven met AaZ gecertificeerde architectenbureaus Buro Nico architectuur management en Thijssen Verheijden Architecture & Management die je meenemen in cases van gerealiseerde AaZ projecten in deze wijk.

Over de tour

Type tour: wandeltour
Startpunt: de brug bij de kruising van de Buys Ballotlaan en de Beekweg
Duur: 50min.
Projecten: drie nieuwbouwwoningen en een getransformeerde woning in de groene wijk Park16Hoven (binnen een loopafstand van 200 m)
Data: vrijdag 14 juni om 16.00 en zaterdag 22 juni om 14.00


Doelgroep

a) mensen die nieuwbouw- of verbouwplannen hebben en snel en met kwaliteit willen bouwen;
b) in architectuur geïnteresseerden;
c) architecten.

Gidsen

Thijs Verheijden en Nico van den Berg

Over Architect aan Zet

Wil je snel en met goede kwaliteit een bouwproject realiseren, zonder tijd te verspillen aan vergunningsprocedures? Dan is de aanpak van Architect aan Zet een interessante kans.

Architect aan Zet (AaZ) is een manier om zonder vergunning te bouwen en te verbouwen in Rotterdam. Het doel is om bouwprojecten sneller en daardoor effectiever uit te voeren. Als je een gecertificeerde AaZ architect inschakelt, hoeft je geen vergunning meer aan te vragen en ook geen legeskosten te betalen.

De aanpak Architect aan Zet biedt voordelen
  • Minder bouwtijd door minder procedures (drie maanden of meer eerder klaar).
  • Sneller bouwen door een betere planning; bij een normale vergunningsaanvraag is de datum van vergunningverlening onzeker.
  • Met AaZ weet je wanneer de aannemer aan de slag kan: drie weken na de melding van ‘start bouw’ bij de gemeente.
  • Gemakkelijker tussentijdse wijzigingen doorvoeren; je hoeft bij tussentijdse wijzigingen geen aanvullende vergunning aan te vragen.
  • Betere bouwkwaliteit met regelmatiger controles; De AaZ-architect begeleidt het bouwproces van ontwerp tot oplevering en borgt de bouwtechnische en ruimtelijke kwaliteit door het inschakelen van een kwaliteitsborger.
  • De AaZ-architect komt regelmatig op de bouwplaats en is namens de opdrachtgever het aanspreekpunt voor de uitvoerende partijen.
  • De AaZ-architect helpt en steunt de opdrachtgever met zijn expertise als er een lastig gesprek over bijvoorbeeld geld of technische kwesties met de aannemer gevoerd moet worden.

 

Schrijf je in voor de tour via onderstaande link!

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur

Locatie

Park16hoven
verzamelen bij de brug, kruising Buys Ballotlaan en Beekweg
3045 BC
Rotterdam

Organisator

AIR

Prijs

Gratis

Voertaal

Nederlands

Mede mogelijk gemaakt door

Architect aan Zet

Delen:
Voeg toe aan je agenda